Opkomst inruil Parsasco-pas voor SZF is laag
13 Sep 2016, 19:36
foto


Veel cliënten hebben hun verzekeringspas van Parsasco nog niet ingeruild voor die van het Staatsziekenfonds (SZF). Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) deelt mee dat de opkomst voor de inruil laag is. Hierdoor dreigen cliënten uitgesloten te worden van de zorg, vanwege het bezit van een ongeldige pas.

“Bij de dienst Algemene Maatschappelijke Zorg hebben wij de vorige week al soortgelijke gevallen gehad, waarbij de toestand van de cliënt vrij kritiek was”, laat het ministerie optekenen. Het SZF heeft per ingaande 1 september 2016 de Sozavo-cliënten die een basiszorgverzekering hadden bij de Verzekeringsmaatschappij Parsasco NV overgenomen. Het gaat om cliënten in de leeftijdscategorie 17- 59 jaar.

De verzekering van deze groep cliënten is per 1 september overgeheveld naar het SZF. In samenspraak met Parsasco en het SZF is er een overgangsregeling overeengekomen. Via diverse kanalen worden cliënten opgeroepen om hun kaart in te ruilen. Het ministerie doet een dringend beroep op haar cliënten om de Parsasco-pas in te ruilen bij het SZF.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May