Indiase landbouwminister bezoekt Suriname
13 Sep 2016, 18:08
foto
De Indiase minister van Landbouw, Radha Mohan Singh, zal de delegatie leiden naar Suriname.


De Indiase minister van Landbouw, Radha Mohan Singh, komt aan het hoofd van een delegatie naar Suriname. Het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken in New Delhi heeft deze week aangekondigd dat er delegaties gaan naar 68 landen, waaronder Suriname en buurland Guyana. Het tijdstip van het bezoek is niet aangegeven.

Zowel Suriname als Guyana hebben sterke emotionele banden met India, daar ongeveer de helft van de bevolking in deze landen bestaat uit etnische Hindostanen, veelal hindoes en moslims. India heeft in beide landen ambassades en de bilaterale banden met de beide landen zijn sterk. Suriname en Guyana hebben ook beide ambassades in New Delhi. India heeft een groot aantal projecten in deze landen gefinancierd met directe buitenlandse investeringen, kapitaal en technologie.

Maar de handel en investeringen tussen Suriname en Guyana zijn nog bescheiden, ondanks de groeiende projecten die India financiert in deze landen. In Suriname komt een project voor palmolie door een Indiase onderneming maar niet van de grond. De intentieverklaring daartoe is in 1993 gesloten.

Aan buurland Guyana heeft India een kredietlijn van US$ 50 miljoen aangeboden voor de financiering van diverse uitvalswegen en veerboot projecten. New Delhi financiert ook een ziekenhuis in Georgetown en heeft hij Guyana’s eerste sportstadion op wereldniveau gebouwd.

India wil zijn internationale aanwezigheid uitbreiden en verbeteren te midden van toenemende escalatie van het geweld in de Valley of Kashmir, een gebied dat zowel door India als Pakistan wordt opgeëist. In maart dit jaar heeft vicepresident Ashwin Adhin een kennismakingsbezoek gebracht aan de Indiase premier Narendra Modi. Van Indiase zijde zijn echter in de afgelopen twee decennia geen topdelegaties naar Suriname of Guyana afgereisd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May