Prijzen bouwmaterialen verschillen enorm in winkels
14 Sep 2016, 10:00
foto
Goederen in diverse winkels worden willekeurig bepaald. Het verschil in prijs varieert tussen de SRD 100 en SRD 200.


De ervaring van verschillende mensen die bezig zijn met bouwen is dat er grote verschillen zijn in prijzen van goederen. Om prijzen te vergelijken rijden mensen vaak van noord naar zuid, van oost naar west. Prijzen verschillen vaak SRD 100 tot SRD 200 per product.

"Het is nog de oude prijs", zegt de winkeleigenaar tegen een koper van koffiegaas. "Ik kan geen korting geven, want ik heb de prijs nog niet aangepast", beweert hij. De koper besluit SRD 450 neer te tellen voor een rol gaas van 30 meter. Voor alle zekerheid stopt hij op de terugweg 3 kilometer verder bij een andere bouwmaterialenzaak. Daar kost hetzelfde product SRD 330.

Prikkeldraad bijvoorbeeld kost in diverse winkels SRD 495 voor 500 meter. Sommige winkels verkopen dezelfde bol van 500 meter voor SRD 550. Weer in andere zaken, is hetzelfde draad te koop voor SRD 330. Winkeliers blijken prijzen naar eigen inzichten aan te passen, onder aanvoering dat de koers is gestegen. De meeste duurzame goederen in de winkels zijn nog van de tijd toen de douanekoers nog SRD 4,04 was.

Het ministerie van Handel en Industrie controleert de laatste tijden de prijzen intensiever. Veel verkopers maken zich niet zo druk om de controle, omdat zij weten dat de Economische Controle Dienst niet in staat is in het hele land in alle winkels alle producten te controleren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May