Somohardjo haalt uit naar Chitan en Samidin
13 Sep 2016, 03:14
foto
Belangstellenden tijdens de voetbalwedstrijd georganiseerd door PL op het Bintang Baru veld. (Foto: PL)


De Assembleeleden Diepakkoemar Chitan en Naomi Samidin zijn volgens de voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, verraders. Vóór de verkiezing had volgens hem de partijleiding geen keus dan Chitan te kandideren. Dit was nodig om te voorkomen dat hij zou overlopen. En toch heeft hij nadat hij gekozen is, verraad gepleegd. Samidin heeft volgens de politicus ook verraad gepleegd. Zij was in 2010 nog kandidaat van PL in Saramacca, maar zij is overgelopen naar de NDP.

Somohardjo zei dit zondag, bij de installatie van de kernen Groningen en Damboentong. De kernen werden geïnstalleerd op het Bintang Baru voetbalveld te Groningen, waar de partij tegelijkertijd een vakantiehappening hield met onder andere voetbalwedstrijden, diverse kinderspelen, djarang kepang en een optreden van de muziekformatie Irama Smeltkroes.

Tijdens de installatie stelde Somohardjo dat de partij overal kernen heeft. In het district Saramacca gaat het om kernen in onder andere Jarikaba, Leiding 5, Kampong Baroe, Maho, Catharina Sophia en Sidoredjo, en zelfs in Calcutta en Boskamp. Somohardjo gaf echter toe dat de kernen te Groningen en Damboentong zeer verwaarloosd waren geworden. Met het installeren van deze nieuwe kernen zal wederom de nodige aandacht aan deze regio’s worden gegeven, meldt de PL.

Somohardjo stelde dat de wet van karma met Chitan en Samidin zal afrekenen. Hij voerde aan dat mede door hun toedoen, de situatie in het land nu zo slecht is, dat “bijna yu no man nyan.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May