VHP: Regering moet pad van intimidatie direct verlaten
12 Sep 2016, 15:54
foto


De VHP doet een dringend beroep op de regering om het pad van confrontatie, bedreiging en intimidatie onmiddellijk te verlaten en te kiezen voor de weg van dialoog in de kwestie EBS. De VHP zal de confrontatie en intimidatie niet goedkeuren en niet tolereren.

President Desi Bouterse heeft onlangs op een persconferentie gezegd dat hij vakbondsrechten erkent, "echter zien wij dat de regering de vakbondsrechten vertrapt," stelt de VHP. De brief van vicepresident Ashwin Adhin, gericht aan de directie van de EBS, waarin is aangegeven dat de vakbond het beraad onmiddellijk moet opheffen staat in schril contrast met wat de president heeft gezegd.
In de brief staat ook dat bij continuering van het beraad de directie onmiddellijk dient over te gaan tot gezondmaking van het bedrijf dat te kampen heeft met overtollig personeel. De vicepresident praat niet over ontslag van arbeiders, maar dat wordt wel op een subtiele manier gesuggereerd, meent de VHP. Middels die brief worden de arbeiders bedreigd en geïntimideerd.

De opdracht van de vicepresident is in strijd met de bepalingen van de Internationale Arbeidsorganisatie, de ILO, dus regelrechte vertrapping van vakbondsrechten. "De regering dient de ILO conventies onmiddellijk na te leven.
De VHP zal altijd opkomen voor het handhaven cq doen handhaven van wet en recht door eenieder. Is het nu al duidelijk dat er geen sprake zal zijn van overtollig personeel als het beraad wordt opgeheven? Want dan zou eenieder overgaan tot de orde van de dag!" betoogt de VHP.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May