Rusland: Regering moet pad van confrontatie verlaten
12 Sep 2016, 00:45
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland


NPS-voorzitter Gregory Rusland roept de regering op om het pad van confrontatie te verlaten en met de vakbond van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) in dialoog te blijven. Hij benadrukt dat ook de werknemers van de EBS te lijden hebben onder de funeste financieel/economisch situatie welke door de huidige regering is gecreëerd.

"De regering doet er beter aan om na te gaan hoe wij de huidige problemen het hoofd kunnen bieden. Het land moet weer in de stabiele situatie van 2010 terechtkomen met redelijke prijzen voor de basisvoorzieningen in de winkels, betaalbare elektriciteits- en watertarieven en een stabiele lage koers voor SRD 2,80 voor de US dollar," zegt Rusland aan Starnieuws.

Rusland keurt het af dat in een brief aan de directie van de EBS, vicepresident Ashwin Adhin dreigt met ontslag van werknemers, als zij hun actie niet stopzetten. De NPS-voorzitter voert aan dat niet de vakbond ervoor gezorgd heeft dat het bedrijf in deze positie is terechtgekomen.

"De vakbond heeft te goeder trouw onderhandeld met de directie en de raad van commissarissen van het bedrijf. Na de bereikte overeenkomst, maakte minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen zijn instemming via de media kenbaar," brengt Rusland in herinnering. Hij vindt dat de vakbond niet instaat voor het mismanagement aan de zijde van de regering en leiding van het bedrijf. Nu worden volgens de politicus de werknemers de dupe. "Wij hebben geen stoerdoenerij nodig met alle nadelige consequenties voor de samenleving."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May