Minister Dikan bevestigt benoeming Tarnadi tot dc
11 Sep 2016, 00:39
foto
Remi Tarnadi is vijftien jaar Assembleelid.


Remi Tarnadi (47) wordt de nieuwe districtscommissaris (dc) van Coronie. Dit bevestigt minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling tegenover Starnieuws. Tarnadi zal het lidmaatschap van De Nationale Assemblee opzeggen. In zijn plaats zal tot de NDP-fractie toetreden Joan Wielzen.

Minister Dikan zegt dat Tarnadi een snelle 'on the job training' zal krijgen. Hij heeft veel ervaring opgedaan als Assembleelid, waardoor hij zich snel zal kunnen inwerken, meent de bewindsman. Bovendien kent hij het district door en door. Hij heeft ook de ondersteuning van een groot deel van de Coronianen. De bewindsman heeft al formeel van het Kabinet van de President de mededeling gekregen over de benoeming van Tarnadi. De stukken worden in orde gemaakt.

Tarnadi is in 1996 aangetreden als Assembleelid. In 2000 werden vervroegde verkiezingen uitgeschreven. Hij keerde in 2005 terug als volksvertegenwoordiger en is in 2010 en 2015 herkozen. De NDP'er heeft vijftien jaar gezeten in De Nationale Assemblee. Hij begon zijn politieke carrière in 1991 als lid van de Districtsraad.

Het ligt in de bedoeling dat de nieuwe dc's op 16 september worden beëdigd door president Desi Bouterse. Er vinden veel verschuivingen plaats. Acht kandidaat dc's zijn klaargestoomd voor deze functie. Het gaat om: Theresia Cirino, Joanna Aroepa, Sarwankoemar Ramai, Audrey Hankers, August Bado, Kenya Pansa, Ludwig Mettendaf en Adjaykoemar Kali.
Advertenties

Friday 21 June
Thursday 20 June