Jeugdigen krijgen informatie over intellectueel eigendom
10 Sep 2016, 22:37
foto
Minister Sieglien Burleson wordt geflankeerd door Kevin Sawitana, Ivan Haverkamp en Genique Ceres. (Foto: HI)


Jeugdigen hebben zaterdag op het ministerie van Handel en Industrie (HI) kennis gemaakt met intellectueel eigendom. Het Bureau Intellectuele Eigendom (BIE) heeft de kinderen kennis laten maken met auteursrechten, hoe deze ontstaan en hoe ze te beschermen en te respecteren.

Minister Sieglien Burleson, die het startsein gaf van dit project, legde de kinderen tussen 12 en 16 jaar uit wat eigendomsrecht is. Zij legde uit dat wat je bedenkt ook beschermd dient te worden. Ze sprak de hoop uit, dat met de opgedane kennis, de kinderen aan de slag kunnen en met hun tekening hun eigen creatie laten zien.

Na een presentatie over auteursrechten door Osia Jeroe van BIE en een filmpje, werden de jongeren in de gelegenheid gesteld om onder begeleiding van tekendocenten van het Nola Hatterman Instituut, een tekening te maken met als thema: wetenschap en innovatie. Nadat de kinderen hun tekeningen hadden afgemaakt, trokken de tekendocenten zich terug om de negentien tekeningen te beoordelen. Ze hebben naast de basisvoorwaarden zoals het afmaken van de tekening, het netjes kleuren en het gebruik van de verschillende kleuren ook gelet op wetenschap, innovatie en creativiteit.

Ivan Haverkamp heeft het thema 'science and innovation' het best uitgebeeld. De tekening van Kevin Sawitana is op basis van het thema innovatie als beste gekozen en Genique Ceres had de creatiefste tekening. Deze winnaars van minister Burleson elk een waardebon van SRD 250, meldt HI Voorlichting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May