EBS-bond niet akkoord met voorstel aandeelhouder
10 Sep 2016, 13:26
foto
Owos-voorzitter Steve Geerlings (links) en bestuursleden die onderhandeld hebben met de president. (Foto: Raoul Lith)


Owos, de bond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), gaat niet akkoord met het voorstel dat gedaan is tijdens het onderhoud met president Desi Bouterse, vrijdag. Dit is intussen kenbaar gemaakt aan de president. Starnieuws verneemt dat in feite alles terug is naar punt nul.

De bond blijft erbij dat een deel van de collectieve arbeidsovereenkomst die overeengekomen is, moet worden uitgevoerd. De aandeelhouder heeft een bod gedaan, dat niet doorwerkt op het salaris. Het gaat om een duurtetoeslag en koerscompensatie met terugwerkende kracht.

Na een langdurige vergadering gisteren in het Perscentrum van het Kabinet van de President, heeft de bond het voorstel besproken binnen eigen gelederen. Besloten is om het voorstel van de regering, dat neerkomt op een eenmalige uitkering, niet te accepteren.

De president toonde zich na de bijeenkomst met de vakbond optimistisch tegenover journalisten. Hij verwacht dat binnen afzienbare tijd de zaak opgelost zou worden. Het is niet uitgesloten dat besloten wordt om het principe van 'no work no pay' toe te passen. De werknemers zijn sinds 17 augustus in actie. Het bedrijf heeft extra kosten moeten maken en derden aangetrokken om de dienstverlening aan de samenleving te kunnen continueren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May