Surgold verandert naam in Newmont Suriname
09 Sep 2016, 19:02
foto
De bijeenkomst van Surgold donderdagavond met business partners. (Foto: Surgold)


Surgold zal haar naam veranderen in Newmont Suriname. Volgens directeur Adriaan van Kersen is dit een logische stap nu het bedrijf van constructie naar productie gaat. De planning van Surgold is om zeer binnenkort te beginnen met de goudproductie. Op dit moment worden de laatste testen in de fabriek uitgevoerd.

Surgold heeft tijdens de bouw van de mijn in het Meriangebied de afgelopen twee jaar met bijna vierhonderd Surinaamse bedrijven zaken gedaan. Dit zei Van Kersen donderdagavond tijdens de eerste 'Business Relations Encounter' voor de zakelijke relaties van het bedrijf in hotel Torarica.

Het doel van de avond was om de Surinaamse bedrijven te bedanken en hen bij te informeren over de laatste ontwikkelingen binnen het bedrijf. ‘’Zonder uw medewerking, inzet en passie zouden we deze stap in Suriname nooit hebben kunnen zetten’’, zei Van Kersen die benadrukte dat Surgold een helder en streng anti-corruptiebeleid heeft.

Tijdens de piek van de constructie van de mijn werkten er rond de drieduizend mensen op Merian. Zodra Surgold helemaal operationeel is, zal het werk door een groep van ongeveer 1200 medewerkers worden verricht. Ongeveer tweehonderd van de medewerkers komen uit de Paramaccaanse gemeenschap, deelt het bedrijf mee.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May