President optimistisch over opheffing staking bij EBS
09 Sep 2016, 17:25
foto
President Desi Bouterse staat journalisten te woord na een onderhoud met de EBS-bond. (Foto's: Raoul Lith)


President Desi Bouterse heeft vanmiddag een langdurig gesprek gehad met de bond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) en de directie. Na afloop heeft hij aan journalisten gezegd heel positief gestemd te zijn over het onderhoud. Er zijn voorstellen gedaan die de bond zal bespreken met zijn leden. De president verwacht wel dat er een doorbraak komt.

Vakbondsleider Steve Geerlings wil ondanks aandringen van journalisten geen woord loslaten over het gesprek. Hij deelt mee dat morgen mededelingen zullen worden gedaan, nadat eerst een spoed algemene ledenvergadering is gehouden. Hij gaat ook niet in op de vraag hoe de sfeer was bij de bespreking. Ook directeur Rabin Parmessar wil niks loslaten.

De president is optimistisch en verwacht dat de actie van de bond wordt opgeheven. De werknemers voeren vanaf 17 augustus acties. "Wij weten allemaal dat het land in problemen is. Zolang wij de attitude hebben om naar elkaar te luisteren en samen te kijken naar de problematiek en geven en nemen binnen het kader van de nationale ontwikkeling, denk is wel dat wij eruit komen," zegt Bouterse.

Er liggen voorstellen, waarvoor de bond eerst mandaat moet krijgen van zijn achterban. "Wij hebben samen gekeken naar het voorstel dat er lag. Ik heb het gebracht in de Surinaamse omstandigheid, wat ze ook begrijpen. Het is geen normale situatie, maar één ding is zeker, wij willen een oplossing. Zij weten dat ik de vakbondsrechten respecteer," stelt de president. Hij merkt op dat er begrip gevraagd wordt voor de situatie. De bond heeft veel ingeleverd, waardoor de president denkt dat morgen of overmorgen tot een vergelijk kan worden gekomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May