Kindertehuizen leren zelf groenten kweken
10 Sep 2016, 04:07
foto


Binnenkort eten de kinderen die opgevangen worden in kindertehuizen, groenten uit eigen tuin. Medewerkers van kindertehuizen leren sinds donderdag van trainers van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij(LVV) hoe zij een eigen moestuintje moeten opzetten en onderhouden. Het motto van het project is: ‘Jong geleerd is oud gedaan. Mijn eigen moestuintje.’

Het project is een initiatief van het Bureau Opvanginstellingen van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), meldt de voorlichting van het ministerie. De LVV-trainers waarderen het initiatief van Sozavo en geven aan dit te ondersteunen. “De overheid hoeft dan niet steeds na te denken hoe deze doelgroep te voeden. Je weet bovendien wat je eet, omdat jij het zelf hebt geplant”, zei Raymond Nojodimedjo, onderdirecteur Planning en Ontwikkeling van LVV, bij de officiële start van het theoretisch deel van de training.

Het waarnemende hoofd van het Bureau Opvanginstellingen, Rebekka Brown-Kortram, zegt dat de eigen moestuintjes moeten leiden tot gezondere en verantwoordelijke leef- en eetgewoonten bij de verschillende doelgroepen in de kindertehuizen. “Het is ook de bedoeling de kosten met betrekking tot voeding te helpen reduceren”, geeft zij aan.

Het Bureau is in november 2015 gestart met haar werkzaamheden en heeft tot taak het landelijk controleren, begeleiden, monitoren en adviseren van alle opvanginstellingen: kindertehuizen, crèches, peuterscholen, bejaardentehuizen, crisis opvanghuis voor acte gevallen en opvangtehuizen voor mensen met een beperking.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May