DA'91: Eid Ul Adha, belang van offer en toewijding
11 Sep 2016, 10:18
foto


Het is met heel veel genoegen dat ik namens DA’91 mijn beste wensen stuur richting allen die het Moslim geloof belijden. Wij wensen u allen een gezegende Eid Ul Adha. Wij feliciteren de vele Moslims die de Hajj doen dit jaar om zo te voldoen aan een van de fundamentele pijlers van het geloof. Hajj brengt Moslims samen van over de gehele wereld, om te delen in nederig gebed, zij aan zij. Het dient als een herinnering dat ongeacht ras, geloof, gender of leeftijd, wij gelijkwaardig zijn in de menselijkheid. Dit allemaal is gebaseerd op de principes van offervaardigheid en naastenliefde, vrijgevigheid en compassie, het is een gelegenheid voor ons allemaal om te reflecteren naar deze waarden, die ons allemaal verenigen als Surinamers.

Eid Ul Adha is een hele speciale tijd waarbij de Moslims tijd nemen om het belang van het offer en toewijding extra te waarderen. Deze periode biedt de gelegenheid voor vernieuwde spiritualiteit, gebed en reflectie, en voor gezinnen, families en vrienden om samen te vieren en te danken voor de vele zegeningen van God.
Maar het is ook een tijd voor sociaal werk en het helpen van hen die minder gezegend zijn inclusief de vele ouderen en kinderen die vanwege de drastisch verslechterende economische situatie in steeds diepere armoede vervallen. Eid herinnert ons aan onze gedeelde menselijkheid en onze plicht om elkaar te helpen wanneer en waar we kunnen. De echte geest van deze heilige dagen vinden we terug in de offers die gebracht worden door personen vanuit alle verschillende religiën om het leed en de armoede van onze medeburgers te verzachten en ondersteuning te bieden aan zij die dat het hardst nodig hebben. Hierbij worden vooral niet vergeten zij die honger lijden, ziek zijn, onderdrukt worden en onrechtvaardig behandeld worden.

Deze dienstbaarheid is een sterk voorbeeld van de onontkenbare verbondenheid van onze samenleving en hoe onze gemeenschap samen kan komen in verbondenheid, met waardigheid en een gevoel van rechtvaardigheid. Eid herinnert ons aan een belangrijk principe waarop ook wij in Suriname onze samenleving moeten baseren:'e pluribus unum' uit velen, één.

Onafhankelijk van ras, religie en gender worden we herinnerd dat onze rijke diversiteit hetgeen is dat ons land versterkt!.
Namens mijzelf, gezinsleden en DA’91 spreken wij onze warme en hartelijke wensen uit tijdens deze bijzondere feestdag. Moge de gebeden voor vrede gedaan door de Hajj pelgrims en die van alle andere religiën gehoord worden en vervuld worden.

Eid Mubarak.

Angelic Alihusain-Del Castilho
Voorzitter DA'91
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May