Minister Dodson: Orde op zaken nodig bij EBS
09 Sep 2016, 00:36
foto
Minister Regilio Dodson


Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen zal zich later op de dag met de raad van commissarissen (rvc) buigen over de situatie bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS). De situatie kan zo niet langer doorgaan. De bond is vanaf 17 augustus in actie. Het bedrijf moet extra kosten maken om de diensten draaiende te kunnen houden.

De minister zegt dat met de rvc zal worden nagegaan hoe de zaak zal worden aangepakt. De regering heeft de bond aangegeven dat de collectieve arbeidsovereenkomst dit jaar niet kan worden uitgevoerd. In de plaats daarvoor is aangeboden om met terugwerkende kracht de koopkrachtversterking van SRD 100 uit te betalen en de belastingvrije som op te trekken. De bond neemt hiermee geen genoegen.

De president heeft intussen aangekondigd dat het bedrijf zal worden doorgelicht. Dit houdt volgens de minister ook in dat de consultant zal nagaan of er overtollig personeel is in het bedrijf. De regering heeft besloten de subsidie aan de EBS af te bouwen. Er moeten nieuwe stroomtarieven worden vastgesteld. "De vraag is of de kosten op het bedrijf of de samenleving moeten worden afgewenteld. Het is belangrijk dat het bedrijf gezond draait," benadrukt Dodson. Hij wil niet vooruitlopen op het gesprek met de rvc. De minister laat doorschemeren dat er stappen zullen worden ondernomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May