Biza verwelkomt 77 huwelijksambtenaren
08 Sep 2016, 18:11
foto
Directeur van CBB, John Saharie, reikt een certificaat uit aan een huwelijksambtenaar. (Foto: Biza)


77 personen hebben de training tot huwelijksambtenaar succesvol afgerond. 81 personen waren voorgedragen voor het volgens van de opleiding. Het is de tiende keer dat de afdeling Religieuze Aangelegenheden van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) deze opleiding heeft verzorgd. De huwelijksambtenaren ontvingen op woensdag hun certificaat.

De cursisten zijn in twee weken ingewijd in de theoretische en praktische materie van een huwelijksvoltrekking volgens het Burgerlijk Wetboek van Suriname. Cursusleider Van der Hoef gaf in haar toespraak aan dat de behoefte aan voorlichting en begeleiding over het huwelijksrecht groot is. Ze hoopt dat het ministerie van Biza dit ter harte neemt en hierop verder inspeelt. "De groep was gemengd en er was sprake van eenheid, saamhorigheid en respect. Kortom, er was eenheid in verscheidenheid", blikte ze terug. "De rol van een huwelijksambtenaar is belangrijk. Een goed gezin en stabiel huwelijk maken de beste mensen."

Namens minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken zei John Saharie, directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken, dat het huwelijk de basis is van een sterk gezin. "Het huwelijk is noodzakelijk om onze samenleving op fatsoenlijke en correcte manier te laten functioneren. Maar de huwelijksambtenaar heeft niet alleen de plicht om een huwelijk te voltrekken. Hij functioneert ook als counselor in de pre-huwelijksfase en blijft daarna ook als relatietherapeut betrokken bij het echtpaar. De huwelijksambtenaar is een promotor van huwelijken en belangrijk bij het smeden van familiebanden," merkte Saharie op.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May