President bevestigt reshuffling; koers grootste zorg
07 Sep 2016, 18:00
foto
President Desi Bouterse staat journalisten te woord, na een regeringsvergadering vanmiddag. (Foto: Raoul Lith)


President Desi Bouterse bevestigt tegenover journalisten dat er een reshuffling zal komen binnen de regering. Hij wil hier verder niet op ingaan. Zaken zijn volgens hem afhankelijk van de evaluatie die gaande is. Een van de belangrijkste zorgpunten van de regering op dit moment, is de koers. De president zegt dat deze gestabiliseerd zal worden en daarna omlaag zal gaan.

President Bouterse heeft vandaag bijkans een vijf uren durende regeringsvergadering gehouden in het Perscentrum. Journalisten hebben de president opgewacht om antwoord te krijgen op enkele brandende vraagstukken. Bouterse heeft wat ruimte geboden om vragen te stellen aan hem.

Voor vandaag heeft het staatshoofd nog gesprekken gepland met bankiers en daarna cambiohouders om zich te buigen over de koers. Afgelopen weekend had hij zich teruggetrokken in het binnenland om samen met andere betrokkenen na te gaan hoe de koers gestabiliseerd zal worden.

Tijdens het beraad in het weekend waren onder andere aanwezig, de vicepresident, de voorzitter van het Planbureau, de president-commissaris van de Centrale Bank van Suriname, de governor en de minister van Financiën. Er is een monitoringsteam benoemd om de koers in rustig vaarwater te krijgen. Intussen heeft governor Glenn Gersie een overlegplatform gecreëerd om gezamenlijk de koers omlaag te brengen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May