Reactie Cevihas op bericht Venezolaanse vissers
07 Sep 2016, 20:43
foto


De leiding van NV Cevihas betreurt de berichtgeving 'Venezolaanse vissers wachten te lang op betaling van Cevihas'. Er is door de waarnemende leiding gelijk actie ondernomen om gesprekken te voeren met de Venezolaanse vissers. Uit de diverse gevoerde gesprekken is gebleken dat de vissers zich niet konden terugvinden in de informatie die gepubliceerd is omdat de maximale wachttijd volgens het nieuw systeem 'FIFO' First in, First out vastgesteld is op 4 dagen. Het systeem van favoritisme zoals dat voorheen gebeurde, is reeds afgeschaft.

De stelling dat er al maanden wordt geklaagd over late betaling is ook onjuist.
Er wordt een onderscheid gemaakt tussen contante betalingen en overmakingen. De contante betalingen geschieden terstond en de overmakingen volgens de procedures. De organisatie wordt hierbij frequent geconfronteerd met verschillende rekeningnummers van diverse banken waarnaar de gelden moeten worden overgemaakt. Desondanks worden zij op het feit geattendeerd dat overmakingen op verschillende rekeningen van banken risico’s teweeg brengen, conform uitbetaald. NV Cevihas vertoeft niet in een ongunstige financiële positie waarbij zij haar financiële afspraken niet zou kunnen nakomen.

De kapitein dhr. Venimar die de Venezolaanse vissers momenteel vertegenwoordigd in Suriname, reageert verontwaardigd op dit bericht en de beschuldigingen gericht aan de directie van NV Cevihas. Enkele weken geleden is er nog een vruchtbaar gesprek geweest tussen hem en de directie waarbij hij zijn onopgeloste kwesties kenbaar heeft gemaakt en zaken genoegzaam zijn uitgesproken.

De vertegenwoordigers van de Venezolaanse ambassade komen de eerste donderdag van elke nieuwe maand gesprekken voeren met de Venezolaanse vissers betreffende de aandachtspunten indien die aanwezig zijn. Na de lancering van het bericht op Starnieuws is er direct contact opgenomen met de vertegenwoordiger van de Venezolaanse ambassade waaruit is gebleken dat er geen noemenswaardige punten onder hun aandacht is gebracht wat in de berichtgeving staat vermeld.

Na een goed gesprek tussen de waarnemende leiding en de vertegenwoordiger van de Venezolaanse vissers is het duidelijk dat de beschuldigingen en aantijgingen richting de directie en bedrijfsvoering van NV Cevihas onterecht zijn. Het ergste is het feit dat er geen hoor en wederhoor plaats vindt alvorens er een bericht wordt gelanceerd in de media. De gevolgen hierbij zijn dat er onterecht het imago van NV Cevihas wordt geschaad met als gevolg dat de hardwerkende werknemers die dag en nacht zorgen voor een goede bedrijfsvoering, hierdoor gedemotiveerd raken. NV Cevihas kent haar verantwoordelijkheden en zal deze blijven uitvoeren conform afspraken en regelgeving, zegt de directie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May