Minister Algoe: Enkele visafnemers storten niet op tijd
08 Sep 2016, 00:44
foto
Vissersboten aangemeerd bij de Centrale voor Vissershaven in Suriname.


Dat de Venezolaanse vissers nog niet zijn uitbetaald voor hun product heeft alles te maken met de afnemers die het geld niet op tijd overmaken. Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij, zegt aan Starnieuws dat de Venezolaanse vissers voor diverse bedrijven werken. De afspraak is dat de afnemers het geld voor hun leveranciers storten op de rekening van de Centrale voor Vissershaven in Suriname (Cevihas), die daarop de vissers uitbetaald.

Wat volgens hem nu speelt, is dat sommige afnemers het geld niet op tijd hebben gestort voor Cevihas. Hij benadrukt dat Cevihas zelf geen vis opkoopt. De uitbetaling door Cevihas heeft alleen te maken met efficiëntie zodat de vissersboten niet te lang in de haven blijven.

Een aantal Venezolaanse vissers heeft hun beklag gedaan over de late uitbetaling, waardoor zij geen geld voor hun gezinnen kunnen sturen in Venezuela. Minister Algoe zegt dat de vissers hem hebben gewezen op het probleem van de ijsvoorziening. Hij onderkent dat er een vertraging is in de levering van ijs, nu de ijscentrale van SAIL is uitgevallen. Op dit moment is Cevihas de enige ijsleverancier aan de vissersboten en is de capaciteit van het bedrijf ontoereikend om meteen te voorzien in de behoefte. De moderne ijsfabriek van Cevihas is bijna drie jaar geleden in gebruik genomen.

De bewindsman verwacht dat SAIL binnenkort door alle voedselveiligheidscontroles zal zijn, zodat dit bedrijf weer ijs kan leveren aan de vissersboten. Hij merkt op dat veel van de Venezolaanse boten al op zee zijn om te vissen. Het gaat volgens hem in deze om enkele vissers waarvoor de gelden niet op tijd zijn overgemaakt door hun afnemers.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May