Kinderen creatief bezig op OS Ephraimzegen
07 Sep 2016, 02:48
foto
Het Be-Streaming project op OS Ephraimzegen. (Foto: MinOWC)


Na de Openbare school (OS) Sidodadi in Saramacca en de OS2 te Sophia’s Lust, is de OS Ephraimzegen in Paramaribo sinds gisteren aan de beurt voor het houden van vakantieproject Be-Streaming. Leerlingen en leerkrachten werken hierbij creatief, interactief en experimenteel samen. Het project is speciaal bestemd voor de zogenaamde “rode scholen”, zegt de voorlichting van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC).

De rode scholen zijn scholen waar de leerprestaties overwegend slecht zijn. Het Be-Streaming project stimuleert begrijpend leren. De leerlingen zijn praktisch bezig en doen kennis op door proeven te doen, tastbaar materiaal te gebruiken, zelf na te denken, onderzoek te doen en probleempjes, bij rekenen bijvoorbeeld, zelf op te lossen. De activiteiten omvatten een tweedaags educatief programma per duo leerjaar, waarin per dag gedurende 4 uren, sessies plaatsvinden ter stimulering en motivering van de kinderen over het belang van wetenschap, technologie, lezen, techniek, kunst en reken/wiskunde.

Het project, dat ten behoeve is van het basisonderwijs, werd op 11 februari geïntroduceerd op het KKF- beursterrein. Rode scholen in vier districten - Saramacca, Wanica, Paramaribo Zuid en Marowijne- zijn uitgekozen voor deelname. Op dinsdag 13 september zal het vakantieproject gehouden worden op OS Bambi in het district Marowijne, zegt MinOWC.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May