VHP-voorzitter krijgt 'Diaspora Oorkonde'
05 Sep 2016, 16:56
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi krijgt een oorkonde van Stichting Satya Dharma. Hij wordt geflankeerd door Tweede Kamerlid Harry van Bommel en Ramon Ramsodit van de stichting.


Stichting Satya Dharma heeft aan VHP-voorzitter Chan Santokhi de eerste 'Diaspora Oorkonde 2016' uitgereikt. De korte plechtigheid vond plaats in het gebouw van de Nederlandse Tweede Kamer. Zijn actieve betrokkenheid bij de verbroedering van de Surinaamse gemeenschap en van de Surinamers in diaspora, zijn uitgesproken mening over de ontwikkeling van het diasporabeleid en het actief betrekken van de Surinaamse diaspora bij de ontwikkeling van Suriname zijn enkele redenen om de politicus de oorkonde toe te kennen.

Ramon Ramsodit, president Satya Dharma, deelde mee dat de stichting de eerste keer zo’n oorkonde uitreikt. De bedoeling is om dit jaarlijks te doen. Het is bovendien de eerste keer dat een Surinaamse politicus in het gebouw van de Tweede Kamer een oorkonde of een award uitgereikt krijgt. “Santokhi heeft de diaspora steeds op de agenda weten te plaatsen”, stelt Ramsodit.

Santokhi kreeg de oorkonde uit handen van Tweede Kamerlid Harry van Bommel (ambassadeur Satya Dharma), die al twintig jaar samenwerkt met de Surinaamse gemeenschap in Nederland en Suriname. Hij kent Santokhi nog uit de tijd dat deze minister van Justitie en Politie was. “De Surinaamse gemeenschap in Nederland kent vele talenten en een grote betrokkenheid bij Suriname. Als deze via actief en structureel diasporabeleid bij de ontwikkeling van Suriname wordt ingezet, is dat goed voor onze beide landen. Santokhi speelt daarbij een belangrijke rol en als ik persoonlijk een steentje kan bijdragen dan doe ik dat graag,” zei Van Bommel.

Volgens Ram Rambaratsingh is Santokhi de enige politicus die zowel in woorden als in daden steeds weer aantoont de Surinaamse diaspora nauw te willen betrekken bij de ontwikkeling van Suriname. “Santokhi heeft zijn hand uitgereikt naar de Surinamers in de diaspora”, zegt Rambaratsingh.

Bij de uitreiking waren ook aanwezig Rajindre Khargi en Robby Makka.
Santokhi heeft eerder in Nederland de Kenniskring Nederland-Suriname award (2011) en de Mahatma Gandhi award (2012) ontvangen van Stichting Hum Hai Hindustani. Beide awards zijn uitgereikt vanwege de bijzondere aandacht die hij geeft aan de Surinaamse diaspora en bij het ontwikkelen van een diasporabeleid, meldt de VHP mediacommissie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May