Kurt Nahar deelt zijn ervaring over het Joan Mitchell Center
06 Sep 2016, 02:35
foto
Een kunstwerk van Kurt Nahar


Beeldend kunstenaar Kurt Nahar doet verslag van zijn recente ervaring als artist-in-residence (AiR) bij het Joan Mitchell Center in New Orleans. Dit gebeurt donderdag tijdens de maandelijkse Thursday-night-feature van Readytex Art Gallery.

Nahar was de eerste internationale artist-in-residence bij dit centrum dat jaarlijks aan vele Amerikaanse kunstenaars een plek biedt voor creatieve ontwikkeling. Rosie Gordon-Wallace van Diaspora Vibe Cultural Art Incubator (DVCAI) in Miami, die Nahar reeds vele jaren volgt, speelde een belangrijke rol in de aanloop naar deze residency.

De artiest was van 11 juli tot en met 5 augustus bij het Joan Mitchell Center in New Orleans. Hij had samen met het team van Readytex Art Gallery in Suriname en Rosie Gordon-Wallace zijn reis en projectplannen goed voorbereid. Hij zou zich in New Orleans gaan bezighouden met het thema van de wereldwijde vluchtelingencrisis, waaronder ook die in New Orleans toen de mensen in dat gebied tijdens de orkaan Katrina gedwongen werden hun woongebied te ontvluchten. Bijzonder interessant is het dan te vernemen dat de kunstenaar na enkele dagen in de Verenigde Staten zo geboeid raakt door een ander onderwerp dat hij helemaal afwijkt van zijn initiële projectplan en zich vervolgens stort op een ander thema. Een thema dat zich überhaupt zeer prominent afspeelt in de hedendaagse Amerikaanse maatschappij: Het politiegeweld en de daaruit voortvloeiende ‘black lives matter’ beweging.

Tijdens zijn presentatie op de Thursday-night-feature van Readytex Art Gallery op 8 september, krijgt het publiek van Kurt Nahar meer te horen en te zien over zijn residency in New Orleans, over de dagen die hij daarna doorbracht bij DVCAI in Miami, en over het werk dat hij in de VS creëerde. Een deel van het werk zal ook in de gallery te bezichtigen zijn.

De presentatie van Kurt Nahar begint donderdag 8 september om 19:30 uur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May