EBS-staf heft storingen door mastaanrijdingen op
05 Sep 2016, 12:51
foto
Een mast te La Vigilantia die in het afgelopen weekend is aangereden. (Foto: EBS)


De Energie Bedrijven Suriname (EBS) meldt dat mastaanrijdingen haast dagelijks voorkomen en veel schade veroorzaken. Afgelopen weekend zijn vier mastaanrijdingen genoteerd, die zorgden voor stroomstoring. Alle vier gebieden zijn weer voorzien van stroom door stafmedewerkers van het bedrijf.

De EBS merkt in een persbericht op dat ondanks diverse berichten in de media, het rijgedrag van bestuurders niet verandert. Gemiddeld worden per maand dertig mastaanrijdingen genoteerd. Cijfers tonen aan dat vooral in het weekend het aantal stijgt. De onkosten voor herstel van de schade lopen enorm op en vaak genoeg moet het bedrijf meteen voor de vervangings- en herstelkosten opdraaien, zodat klanten niet de dupe worden. Deze onnodige uitgaven zorgen voor een extra druk op het budget van het bedrijf.

Alle door de EBS gemaakte kosten die verband houden met de mastaanrijding zullen op de veroorzaker worden verhaald. De EBS benadrukt hierbij dat dit soort schadegevallen onnodig veel storingen veroorzaken en dat haar klanten hieronder lijden. EBS doet daarom ten overvloede een dringend beroep op automobilisten om veilig te rijden in het verkeer. Zo kan schade aan het elektriciteitsnetwerk worden voorkomen en besparen mensen onnodige kosten als de verzekering deze niet dekt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May