Bond 's Lands Hospitaal neemt kantine/winkel in gebruik
05 Sep 2016, 03:38
foto
Bondsvoorzitter Imro Edam voor de kantine op het terrein van 's Lands Hospitaal.


De bond bij 's Lands Hospitaal neemt vandaag een kantine tevens een 'one stop shop' in gebruik. Patiënten en hun familieleden kunnen spullen die nodig zijn bij een opname in het ziekenhuis, hier aanschaffen. Vakbondsleider Imro Edam zegt in gesprek met Starnieuws dat SRD 200.000 geïnvesteerd is in dit project.

's Lands Hospitaal beschikt niet over een kantine. "Er is een dringende behoefte aan een kantine waar gezond en veilig voedsel te koop is," stelt Edam. Hij merkt op dat de bond besloten heeft om dit project uit te voeren, waardoor het personeel tegemoet wordt gekomen. Ook bezoekers van patiënten kunnen er terecht. Het gebouw staat op het terrein van het ziekenhuis.

"Het wordt een mannenkeuken. Wij hebben al vier koks die de keuken zullen draaien," deelt de vakbondsleider mee. De kantine zal open zijn van 7 uur tot 22 uur, waardoor alle drie 'shifts' in het ziekenhuis aan hun trekken zullen komen. Het project is in drie maanden opgezet.

Edam merkt op dat het gebouw opgezet kon worden, omdat verschillende leveranciers van bouwmaterialen meegewerkt hebben om op afbetaling goederen te leveren. De bond heeft nog meer plannen voor dit jaar. Er komt een sportschool en een vergaderzaal. "Het personeel moet gezond zijn en meer bewegen," stelt de vakbondsleider. Hij merkt op dat als nu vergaderd wordt, dit gebeurt in een ruimte waar ook bezoekers aanwezig zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May