NH gaat zonne-energieproject uitvoeren in Lebi Doti
04 Sep 2016, 08:30
foto


Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) is bezig met studies om zonne-energie in Lebi Doti te installeren. Deze plannen zijn ook in de maak voor Pusugrunu. Minister Regilio Dodson heeft tijdens een bezoek aan Lebi Doti meegedeeld dat het belangrijk is dat behalve met de dieselgenerator ook stroom opgewekt zal worden via zonne-energie.

De bewindsman merkt op dat deskundigen van het ministerie de plannen al uitwerken. De dorpen zijn afhankelijk van brandstof uit Paramaribo. Het komt vaak voor dat er problemen zijn met het aanleveren van diesel. Tijdens zijn bezoek de afgelopen week aan Lebi Doti bleek dat er geen brandstof was. Lebi Doti, Pisian en Baku beschikken nu over gezond en veilig drinkwater. Een moderne waterinstallatie is in gebruik genomen. Het water wordt gezuiverd uit het stuwmeer.

Minister Dodson zegt dat het niet lang zal duren om het zonne-energieproject te Lebi Doti en omgeving uit te voeren. Het onderzoek is al verricht, nu gaat het om de realisatie. Dodson wil Lebidoti en omgeving als voorbeeld stellen voor de overige delen van het binnenland hoe de ontwikkeling van de dorpen kan plaatsvinden.

De bewoners is voorgehouden dat net zoals het waterproject is gerealiseerd, ook zonne-energie in orde zal worden gemaakt. Energie is belangrijk voor de ontwikkeling van de dorpen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May