Vreemde valuta nauwelijks te koop bij cambio's
03 Sep 2016, 19:40
foto
De indicatieve koers van de Centrale Bank van Suriname voor maandag.


De koersen blijven elke dag de lucht ingaan. De US dollar werd vandaag opgekocht bij diverse cambio's voor SRD 7,80. Euro's werden opgekocht voor SRD 8,75. Bij verschillende cambio's werd er helemaal geen vreemde valuta verhandeld.

Een cambio-houder zegt aan Starnieuws dat vakantiegangers nu ook bij mondjesmaat hun geld wisselen. Omdat de koers nog niet stabiel is, worden verschillende cambio's en banken afgelopen om de beste koers te kunnen krijgen. Er wordt op dagbasis gewisseld.

Aan de andere kant is de vraag naar vreemde valuta ook toegenomen omdat mensen op reis gaan. Zij kopen vreemde valuta op voor tickets en handgeld. Tijdens de vorige vakantie was het aanbod van vreemde valuta groter.

De indicatieve koers van de Centrale Bank van Suriname klimt nog steeds elke dag wat hoger. Deze koers is van belang voor diverse transacties en voor de douanekoers. De indicatieve verkoopkoers voor de US dollar is SRD 7,55. Het verschil tussen de Centrale Bank koers en de parallelmarkt wordt steeds groter.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May