Overheid neemt 10 miljoen schuld over van ziekenhuizen
03 Sep 2016, 04:13
foto


De overheid heeft de SRD 10 miljoen schuld bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en 's Lands Hospitaal overgenomen. Dit stelt de overheidsziekenhuizen in staat om weer de noodzakelijke voorraad aan medische verbruiksartikelen aan te schaffen. De overeenstemming is bereikt tussen het ministerie van Financiën en de SPSB. Dit deelt Volksgezondheid mee in een persbericht.

De regering heeft noodmaatregelen getroffen om overheidsziekenhuizen uit acute nood te halen. Daarnaast zijn er stappen gezet om de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening op lange termijn te garanderen, deelt Volksgezondheid mee. Uiteindelijk zal samen met De Nationale Assemblee worden gewerkt aan herstructurering van de sector.

De vorige week heeft de regering een financiële injectie van SRD 25 miljoen gegeven aan AZP. De overeenkomst met de SPSB is de derde financiële interventie voor dit jaar die de regering pleegt om continuïteit van de gezondheidszorg te garanderen. In februari is een financiële injectie van SRD 10 miljoen gegeven aan de overheidsziekenhuizen om aan hun betalingsverplichtingen te kunnen voldoen, waaronder uitbetalen van salarissen.

Om de beschikbaarheid van medicijnen, medische verbruiksartikelen en medisch apparatuur te garanderen, wordt met de Islamic Development Bank gewerkt aan voordelige inkoopfaciliteiten voor de overheidsziekenhuizen. Intussen heeft het ministerie van Financiën met de overige banken gesprekken opgestart om de mogelijkheden voor schuldensanering van de ziekenhuizen te bespreken. Volksgezondheid zegt in overleg te blijven met diverse belanghebbenden in de sector, waarmee wordt gewerkt aan een structurele oplossing voor de financiering van de gezondheidszorg.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May