DC Jurel bedankt Para voor bijdrage vuilverwerking
03 Sep 2016, 07:52
foto
Districtscommissaris Armand Jurel en districtssecretaris Meredith Pique met de nieuwe verpakking gele vuilzakken (Foto: BIC Para)


Koop gele vuilniszakken, is de oproep van districtscommissaris (dc) Armand Jurel van Para aan de inwoners van het district. “Wie een gele vuilzak koopt, weet waar zijn geld gaat. Terwijl iemand die een andere kleur koopt, niet weet waar zijn geld terechtkomt.”

Hij is de districtsbewoners dankbaar dat zij bijdragen aan de vuilverwerking in hun woongebied. “Bedankt voor uw bijdrage” staat op de verpakking van een bundel vuilzakken. Een gele vuilzak kost SRD 0,75 en een pak van tien SRD 7,50. Met de opbrengst van de vuilzakken wordt onder andere de vuilverwerking betaald in het district.

“De opbrengsten van vuilzakken zijn niet winstgevend, maar kostendekkend voor het ophalen en afvoeren van alle huis-en zwerfvuil in Para,” zegt dc Jurel. Het district moet volgens de wet, zelf en op eigen kosten zijn vuil verwerken. Er worden veldarbeiders ingezet bij de vuilophaal op kraakperswagens van het commissariaat.

Er zijn drie lokale ondernemers aangetrokken om het huisvuil op te halen in het Bigi Poika- en Carolinagebied en de hoofdwegen Para Oost, Zuid en Noord. Ondernemingen die veel vuil produceren, zoals exploitanten van recreatieoorden en handelszaken, doen maandelijks een aparte financiële bijdrage in de districtskas.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May