'Het is nu gedaan met bescherming van de SLM'
02 Sep 2016, 10:11
foto
Minister Andy Rusland windt er geen doekjes om. Het is afgelopen met de bescherming, deelt hij directeur Robbi Lachmising mee. (Beeld: René Gompers)


De rechtstreekse vliegverbinding met de Verenigde Staten betekent dat de SLM kwetsbaarder geworden is. Het is gedaan met de bescherming van de Surinaamse vliegmaatschappij, deelt Andy Rusland, minister van Transport, Communicatie & Toerisme (TCT) resoluut mee. Hij kondigt aan dat er meer Amerikaanse vliegmaatschappijen aangetrokken zullen worden om de rechtstreekse vliegverbinding te onderhouden.

Rusland voorziet grote economische ontwikkelingen als de juiste handelingen op tijd worden gepleegd. Tijdens de behandeling van suppletoire begroting vorige week had de bewindsman al aangegeven dat niet langer vastgehouden kan worden aan de SLM. Geen enkele organisatie in Suriname zou volgens hem in staat zijn alleen de vleugels uit te slaan. "Wij zullen ergens in wereld een grote broer moeten zoeken die ons de ondersteuning geeft, en wij zullen samenwerkingen moeten aangaan. Wij moeten dat doen vanuit het nationale belang, het nationale besef," betoogde Rusland in De Nationale Assemblee.

De rechtstreekse verbinding met Amerika schept grote kansen voor toerisme en de luchtvaart, stelt Rusland. Suriname doet er goed aan om een deel van de miljoenen Amerikaanse toeristen die jaarlijks naar het Caribisch Gebied komen, aan te trekken. Het maagdelijke oerwoud, wellness en culturele diversiteit kunnen grote trekpleisters zijn. De luchthaven kan ook uitgroeien tot een heuse ‘luchtvaarthub’ voor de regio.

Op de persconferentie voor de ‘eerste’ vlucht naar Miami, is Rusland glashard geweest over de toekomst van de ‘national carrier’. “Ik ga het hard zeggen: SLM, vandaag gaan we markeren als te zijn de dag waarop bescherming van de SLM komt weg te vallen. SLM, bescherming is gone!” zegt Rusland resoluut. “Wij gaan u wel ondersteunen, alles eraan doen om u aan te sterken om u zelf te kunnen beschermen. We gaan op basis van wat ik u heb gepresenteerd, de mogelijkheid bekijken om Amerikaanse ‘airlines’ te laten vliegen op Suriname. Want daar moeten we uiteindelijk naar toe werken.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May