Controle in Albina en op de Marowijnerivier opgevoerd
02 Sep 2016, 04:22
foto
Het bestuursdienst van Marowijne in gesprek met belangengroepen in Albina.


De controle op illegale activiteiten is in Albina is opgevoerd. Vanaf het weekend zal ook intensief worden gepatrouilleerd op de Marowijnerivier. Ook Frans-Guyana heeft de controle geïntensiveerd. Districtscommissaris (dc) Jerry Miranda zegt aan Starnieuws dat samengewerkt wordt met de Franse autoriteiten om illegaal personen- en goederenverkeer tegen te gaan.

Veel Haïtianen gaan via Suriname illegaal naar Frans-Guyana. Hierover is een nota ingediend bij de regering. Boten mogen vanaf 20.00 uur tot 4.30 uur niet varen op de rivier. Iedereen die wordt overgestoken, moet zich aanmelden bij de immigratiedienst. Ook zal er strenge controle zijn op goederenvervoer.

Miranda deelt mee dat vooraf een voorbereiding heeft plaatsgevonden. De verschillende diensten in Albina zijn versterkt. Er zijn gesprekken gevoerd met de politie, douane, militairen en ook districts- en ressortraadsleden. Het traditioneel gezag, houders van boten en taxi's, zijn op de hoogte gesteld van de verscherpte activiteiten.

De dc merkt op dat er begrip is voor de situatie, waarbij iedereen toegezegd heeft medewerking te zullen verlenen. Ook bij de post Stolkertsijver is de controle opgevoerd. Door deze activiteiten zal de criminaliteit ook worden ingedamd in het oosten van het land, zegt de dc.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May