Minister Rusland nodigt Amerikaanse toeristen uit
02 Sep 2016, 02:38
foto
Het volkslied wordt gezongen op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Van l-r: DNA-vicevoorzitter Melvin Bouva, Ranu Mathura president-commissaris SLM, minister Andy Rusland, SLM-directeur Robbi Lachmising en Vijay Chotkan, directeur Luchthavenbeheer.


“American citizens, please, come to Suriname. We welcome you, we invite you. We have a lot to offer.” Zo nodigt Andy Rusland, minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) de Amerikaanse staatsburgers uit voor een bezoek. Rusland en vicevoorzitter van De Nationale Assemblee Melvin Bouva, tevens voorzitter vaste commissie TCT, benadrukken dat de kansen die de rechtstreekse vlucht naar Amerika biedt, niet onbenut moeten blijven. Het zal vooral het toerisme en de luchtvaart ten goede komen stellen zij.

Donderdag heeft de SLM na bijkans drie decennia weer rechtstreeks gevlogen naar Miami. De route werd tot dan met tussenstops in Guyana en Aruba uitgevoerd. Vijay Chotkan, directeur van de NV Luchthavenbeheer, geeft aan dat er heel veel werk verzet is om de luchthaven door de Amerikanen goedgekeurd te krijgen. Er is behoorlijk geïnvesteerd in bijvoorbeeld de veiligheid en infrastructuur. “Laten we er goed gebruik van maken. Laten we het toerisme, laten we ‘business’ naar Suriname brengen,” roept hij op.

Bouva merkt op dat Suriname geografisch strategisch ligt. Met de route is er nu meer potentie om het land tot een ‘hub’ te maken, een centrum van handel, toerisme en luchtvaart, stelt hij. Hij roept ook op om deze kans niet te laten liggen. SLM-directeur Robbi Lachmising geeft aan dat er gemiddeld een uur gewonnen wordt ten opzichte van de oude vlucht. Voor september zijn alle zes geplande charters volgeboekt, deelt hij mee. “We hebben vanaf november twee vluchten per week gepland. Afhankelijk van de bezetting kan het meer of minder worden,” geeft hij aan.

Minister Rusland haalt aan dat een rapport heeft uitgewezen dat er ruim acht miljoen Amerikaanse toeristen naar het Caribisch Gebied geweest zijn in 2015. Tientallen procenten gaan voor ‘green tourism’ geeft hij aan. Een deel daarvan naar Suriname halen, is een pre zegt hij. “Ons voordeel op de andere Caribische landen is dat wij ons zelf het groenste land ter wereld mogen noemen. American citizens, we have to offer you 5 million acres of pristine, never touched tropical forest. Green tourism, health tourism, we have a culturally diversified country. So, we seize this oppurtunity to welcome all American citizens to visit Suriname, because we have a lot to offer.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May