Studenten Rechten zoeken hulp bij de president
01 Sep 2016, 04:32
foto
Studenten van de Masteropleiding Surinaams recht protesteren tegen de collegegelden.


Studenten van de Masteropleiding Surinaams Recht (MSR) zullen vrijdag om 10.00 uur een petitie indienen aan het kabinet van de president. Zij zijn het niet eens met de hoogte van het collegegeld dat vastgesteld is door het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. De inschrijving is begonnen, maar de studenten hebben besloten dat er eerst duidelijkheid moet komen, voordat zij zich opnieuw zullen inschrijven. De inschrijving duurt tot 10 september.

De studenten hebben in collectief verband de eerste actie dinsdag gevoerd voor het gebouw van het universiteitsbestuur. Zij vinden dat SRD 8.230 voor 2015/2016 te hoog is. Daarnaast moet SRD 1000 neergeteld worden voor inschrijfgeld. Het bedrag is met SRD 250 verhoogd. Hier hebben de studenten niet zo een moeite mee, maar protesteren tegen het collegegeld. De masterstudenten voor de studierichting Rechten kunnen zich niet terugvinden in de antwoorden van de secretaris van het universiteitsbestuur die hen niet heeft overtuigd waarom ze collegegelden moeten betalen, aangezien er ook geen wettelijke grond is die de studenten ertoe verplicht deze te betalen.

De studenten willen dat het collegegeld SRD 5025, dat ze tijdens de inschrijvingen van het academiejaar 2015- 2016 hadden neergeteld, wordt gehandhaafd. De studenten hopen dat ze bij de aanbieding van de petitie ook door andere Surinamers worden ondersteund. Zij stellen dat hun protest in het belang is van eenieder die het voornemen heeft om later met een masterstudie te beginnen op universiteit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May