Storingsdienst EBS rijdt vandaag niet uit
25 Aug 2016, 11:49
foto
Bondsvoorzitter Steve Geerlings staat journalisten te woord. (Foto: Raoul Lith)


De storingsdienst van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) zal vanaf vandaag niet uitrijden. Het personeel is in beraad. Op dagbasis zal bekeken worden welke actie gevoerd wordt. Steve Geerlings, voorzitter van de de OWOS, heeft vanmorgen een algemene ledenvergadering gehouden. De leden zijn behoorlijk verhit dat de regering niks wat overeengekomen is, wil nakomen, stelt Geerlings.

De leden nemen geen genoegen met het voorstel van de regeringsdelegatie van SRD 100 koopkrachtversterking en SRD 125 belastingkorting. De bond zegt de precaire situatie te begrijpen. Daarom zijn de leden bereid om de SRD 500 salarisverhoging volgend jaar te ontvangen. Nu willen de leden de lumpsum van SRD 1250 die overeengekomen is, hebben. Hetzelfde geldt voor de studietoelage waardoor schoolspullen kunnen worden aangeschaft.

Geerlings zegt dat de directie de bond meegedeeld heeft dat het geld gereserveerd is om de salarisverhoging en lumpsum te betalen. De aandeelhouder heeft alles stopgezet en besloten om op volgend jaar te wachten. De vakbondsleider voert aan dat het hier om een vakbondsstrijd gaat over zaken die overeengekomen zijn. Volgens hem zal er geen verandering komen in de stroomprijs, ook al zouden alle EBS'ers thuis worden gezet.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May