Bond EBS zal zich uitspreken over koopkrachtversterking
25 Aug 2016, 05:22
foto


De werknemers van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) is een compensatie aangeboden die ook geldt voor de ambtenaren. Het bestuur van de OWOS, de bond bij EBS, heeft net als de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) te horen gekregen dat er een koerscompensatie van SRD 100 per maand kan worden gegeven. Verder is een belastingkorting van SRD 125 per maand ook op tafel gelegd. Het bestuur zal deze voorstellen voorleggen aan de algemene ledenvergadering die vanmorgen wordt gehouden. Gisteravond is er geen overeenstemming bereikt.

President Desi Bouterse was gisteravond niet bij het onderhoud met de EBS-bond. Aanwezig waren onder andere minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, de raadsadviseurs Errol Alibux, Winston Lackin en de directie van EBS. De OWOS had een onderhoud aangevraagd met de president. Starnieuws verneemt dat opnieuw uitgelegd is aan de bond dat dit jaar geen salarisverhoging en lumpsum kunnen worden betaald. Deze zaken zijn verschoven naar de onderhandelingen van 2017. De president had aangegeven in de brief dat honderden mensen hun baan zullen verliezen als de salarisverhoging moet worden toegekend.

De koopkrachtversterking van SRD 100 en de belastingkorting van SRD 125 zijn vanaf 1 januari van kracht. Dit komt neer op een bedrag van SRD 225 per maand. De regering is bereid om dit bedrag met terugwerkende kracht (twk) te betalen voor 8 maanden. Het gaat om een bedrag van SRD 1800 met twk. De OWOS was met de directie van het bedrijf een salarisverhoging van SRD 500 per maand en een eenmalige uitkering van SRD 1250 overeengekomen. Deze bedragen kunnen nu niet worden uitbetaald. De algemene ledenvergadering zal bepalen of het aanbod zal worden aangenomen of verworpen. De SWM-bond heeft dit bod gisteren afgewezen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May