80-jarige Kirpalani gedenkt sociale instellingen
20 Aug 2016, 03:26
foto
Huize Beteljada krijgt een cheque ter waarde van SRD 10.000 van Kirpalani NV.


Kirpalani’s NV bestaat op zondag 80 jaar en heeft enkele instellingen bedacht. Donderdag kreeg Huize Ashiana een cheque van SRD 10.000 en vrijdag was het de beurt aan Huize Betheljada om goederen ter waarde van hetzelfde bedrag in ontvangst te mogen nemen. Vidjai Kirpalani sprak zijn erkentelijkheid uit aan allen die hebben bijgedragen aan de mijlpaal die het bedrijf heeft bereikt. Hij is er trots op uitstekende mensen te hebben die deel uitmaken van de grote Kirpalani-familie. “Mensen maken een organisatie,” benadrukte hij.

Kenneth Kross, woordvoerder van Kirpalani, zei bij de overhandiging van de cheque aan Huize Ashiana dat de keuze op deze instelling is gevallen, omdat deze een bijzonder project heeft: het aanleggen van een eigen moestuin. Hij stelde dat het tuinbouwproject een voorbeeld is voor de samenleving, maar ook voordelen zal hebben voor het tehuis zelf. Het doel ervan is namelijk om de seniore burgers in het tehuis te motiveren om te planten en zo te voorzien in hun eigen behoeften. Zij kunnen door het tuinieren fit blijven en zijn in staat om uit eigen tuin en dus gezond te eten. Bijkomend voordeel is dat het tehuis niet veel hoeft te investeren in de aanschaf van voeding. De seniore burgers zullen planten op een perceel van een halve hectare, dat eigendom is van het tehuis. Dit is een project dat graag door Kirpalani’s wordt ondersteund. Leuk detail was dat één van de bewoonsters van Huize Ashiana, de inmiddels 84-jarige mevrouw Noordwijk, ruim 30 jaar bij Kirpalani heeft gewerkt als typiste. De woordvoerder van het jubilerende bedrijf sprak de hoop uit dat ook anderen in de samenleving bereid zullen zijn Ashiana te ondersteunen.

Huize Betheljada, een tehuis dat zorg biedt aan personen met een meervoudige beperking, heeft in het verleden van de Kirpalani Stichting reeds meerdere donaties ontvangen. Vrijdag vond in het filiaal van Kirpalani aan de Domineestraat de overhandiging plaats van goederen met een totale waarde van SRD 10.000. Tegelijkertijd vond te midden van alle personeelsleden de viering van acht decennia Kirpalani’s plaats. Dankzij de hedendaagse technologie was ook het personeel van de overige filialen zoals die van de Maagdenstraat en de Johan Adolf Pengelstraat, in staat om de viering online mee te maken en mee te toosten.

De oprichter van Kirpalani NV begon op 21 augustus 1936 in een klein pand aan de Maagdenstraat. In de loop der tijden is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste handelsbedrijven in Suriname met meerdere filialen in Paramaribo. Kirpalani heeft altijd aandacht gehad voor de sociale noden in de gemeenschap en heeft onder meer via de Kirpalani Stichting vele donaties verstrekt aan instellingen die zich inzetten voor seniore burgers, educatie, mensen met een beperking, opvang en begeleiding van kinderen, medische zorg en nog vele andere goede doelen. Het bedrijf heeft haar medewerkers dit jaar ook met waardebonnen bedacht. Het bedrijf werkt verder aan de toekomst en begon het vorige jaar met de bouw van Kirpalani Superstore, die zowel via de Koningstraat als de J.A. Pengelstraat te bereiken zal zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May