SLM normaliseert Mid-Atlantische lijndienst
19 Aug 2016, 11:17
foto


De vlucht van de SLM van Paramaribo naar Amsterdam vindt vandaag normaal plaats. De Airbus A-340 van de SLM op de Mid-Atlantische is al ingezet. De geannuleerde vlucht van donderdag vanuit Amsterdam wordt om kwart over tien Nederlandse tijd uitgevoerd met een ingehuurde kist.

SLM-directeur Robbi Lachmising zegt aan Starnieuws dat vanaf zondag de normale lijndiensten weer volgens het schema zullen worden uitgevoerd. Hij legt uit dat de Airbus van de SLM voor een A-check in Brussel was. De kist stond na de check op vertrek toen er een technische storing werd ontdekt. Het onderdeel moest worden ingevlogen vanuit de Verenigde Staten. Het toestel is intussen in orde en is al ingezet.

“Met moeite hebben wij een kist kunnen huren, omdat het hoogseizoen is,” stelt Lachmising. Hij betreurt de vertraging en het ongerief van de passagiers die buiten de invloedssfeer van de SLM waren. De gedupeerde passagiers zijn intussen vergoed, wat ook een domper is voor de nationale vliegmaatschappij die al kampt met rode cijfers. Er wordt nu gekeken hoe minstens een deel van de kosten te verhalen op het onderhoudsbedrijf van Lufthansa in Brussel dat in eerste instantie had aangegeven dat het toestel van de SLM in orde was.

De Airbus A-340 is ingehuurd van de Spaanse maatschappij Plus Ultra Lineas AereasbSA. De vlucht van donderdag uit Amsterdam wordt door dit toestel uitgevoerd en komt zaterdagochtend tegen drie uur aan op de J.A. Pengelluchthaven. Aangezien de kist is gehuurd op basis van dat dezelfde crew het toestel terugvliegt, is de vlucht van zaterdag ook vertraagd. Voor de crew-leden geldt een rusttijd van 14 uren. Het toestel is alleen ingehuurd om de geannuleerde vluchten van donderdag uit te voeren.

Alle passagiers die voor overlijdensgevallen op de vertraagde vluchten zaten, zijn in de vroege vlucht gezet, zegt de SLM-directeur. Het bedrijf probeert daarmee de gedupeerden enigszins tegemoet te komen. Lachmising was dan ook onaangenaam getroffen dat de regionale vluchten van vanochtend zijn vertraagd door onderbemanning bij de luchtvaartdienst. “Ook die vertraging ligt buiten de invloedssfeer van de SLM.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May