EBS heeft ruim 60 soorten privileges
19 Aug 2016, 03:37
foto


Werknemers van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) hebben ongeveer zestig soorten privileges. Behalve gratis gasbom en 80% stroomkorting zijn door de jaren heen voor werknemers en hun gezinnen veel emolumenten opgebouwd. Starnieuws verneemt dat deze zaken ook bekeken zijn door de aandeelhouder. Een aantal van deze zaken zal moeten worden afgebouwd.

De directie is al gevraagd om gratis gas en stroom in te leveren. Dit is nodig om een voorbeeld te stellen. Vernomen wordt dat de directie hier geen moeite mee heeft. Bij de onderhandelingen tijdens de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) van dit jaar is een verhoging van kinderbijslag en schoolbijdrage bedongen. De cao is door president Desi Bouterse aangehouden. Aan de bond is meegedeeld dat hierover opnieuw onderhandeld moet worden volgend jaar.

De bond heeft de president gevraagd om ten minste de verhoging van het salaris van SRD 500 uit te keren. Hiervoor heeft de bond besloten het beraad op te heffen en te wachten tot komende week woensdag. Tot nu toe heeft de bond nul op het rekest gekregen.

Behalve bedragen in SRD heeft een medewerker voor een brilmontuur recht op US$ 152,25 per twee jaar, terwijl een gezinslid mag rekenen op US$ 123,50. EBS-medewerkers hebben haast voor elk ding dat hen kan overkomen, een dekking. Het ligt in de bedoeling om bij de cao van 2017 de privileges op de operatietafel te leggen.

U kunt de lijst van de privileges hier downloaden.
pdf-icon.gif ebs_privileges.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May