Jagers aangehouden voor overtreding Jachtwet
18 Aug 2016, 20:54
foto
Jachtopzieners van LBB met enkele van de in beslag genomen jachtgeweren. (Foto: LBB)


Bij een reguliere jachtcontrole in het West-Suriname en het Blakawatragebied zijn vorige week enkele jagers aangehouden, die zich schuldig maakten aan overtreding van de Jachtwet. De jachtopzieners gingen over tot het aanhouden van de jagers die met kunstlicht jaagden, jaagden met vervallen jachtakte en vuurwapenmachtiging, of jaagden met een geleend jachtgeweer.

Dit laatste is verboden op grond van Art. 5 lid 5 van de Vuurwapenwet, die aangeeft dat elke vuurwapenvergunning strikt persoonlijk is. De mannen die met kunstlicht jaagden, zijn op heterdaad betrapt. De jachtopzieners namen zowel de kunstlichten, als de jachtgeweren in beslag. De wapens zullen na duidelijk te zijn gewaarmerkt, ter bewaring worden afgestaan aan de vuurwapenmeester van het Korps Politie Suriname.

Na het opmaken van de processen-verbaal, zijn de dossiers ingediend bij het Parket voor verdere afhandeling door justitie. De jachtopzieners zijn in dienst van de afdeling Natuurbeheer van de Dienst ‘s Lands Bosbeheer (LBB) van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer. LBB raadt de jagers aan de jachtkalender, de Jachtwet van 1954 en het Jachtbesluit van 2002, in acht te nemen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May