EBS-werknemers hervatten werk; willen uitbetaling twk
18 Aug 2016, 13:27
foto
Steve Geerlings, voorzitter van de OWOS. (Foto: Raoul Lith)


De werknemers van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) hervatten vrijdagmorgen het werk. OWOS, de bond bij de EBS, schrijft president Desi Bouterse een brief om de SRD 500 die overeengekomen is, met terugwerkende kracht tot 1 januari uit te betalen. De werknemers hebben gerekend op het geld, vooral met het oog op het nieuwe schooljaar. Het gaat om een bedrag van SRD 7000 per werknemer voor dit jaar. EBS-medewerkers krijgen veertien maanden salaris.

Uit respect voor het staatshoofd wordt het werk hervat. De bond is teleurgesteld in de directie. Voorzitter van de OWOS, Steve Geerlings, zegt dat er zelfs een brief is van werknemers die willen dat de directie wordt bedankt. Hij wil niet verder ingaan op deze kwestie. De werknemers vinden dat de directie niet eens met hen gesproken heeft, terwijl de cao is ondertekend.

Geerlings zegt dat het gesprek met de directie gisteren niks heeft opgeleverd. Aangegeven is dat de aandeelhouder met deze kwestie bezig is. De directie kan geen toezeggingen doen. Daarom is besloten om een brief te schrijven aan de president. De bond wil graag ook uitbetaling van de studietoelage en kinderbijslag. Het geld is nodig voor schoolspullen van de kinderen van de werknemers. Alles is duurder geworden, voert Geerlings aan.

Aan de president wordt gevraagd om uiterlijk woensdag het besluit mede te delen. De bond vraagt om ontvangen te worden. De ledenvergadering komt donderdag weer bijeen om over het besluit van de aandeelhouder te vergaderen. Tot dan wordt er normaal gewerkt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May