Behandeling suppletoire begroting vanaf vrijdag
18 Aug 2016, 08:44
foto


De suppletoire begroting van 2016 zal vrijdag in behandeling worden genomen door De Nationale Assemblee. De vergadering is uitgeschreven voor 10.30 uur. Het ligt in de bedoeling dat er tot ongeveer 20.00 uur zal worden vergaderd. De volgende week wordt de behandeling van de suppletoire begroting voortgezet.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zal nieuwe cijfers moeten presenteren aan De Nationale Assemblee. De bedragen die opgenomen zijn voor diverse posten zijn al achterhaald. De douanekoers van SRD 4,04 is losgelaten en gelijkgesteld met de marktconforme wisselkoers die de Centrale Bank van Suriname hanteert. Ook de brandstofprijs is sinds de indiening in juli verhoogd.

In de suppletoire begroting zijn diverse posten opgebracht voor de koers van SRD 4,04 voor de US dollar. Deze koers is allang losgelaten. Hoefdraad gaf eerder in De Nationale Assemblee aan dat er nota's van wijziging zullen komen om zaken aan te passen. Er is ook gevraagd naar actuele cijfers over onder andere de staatsschuld. Tot woensdag waren de cijfers nog niet beschikbaar gesteld aan de Assembleeleden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May