Lobo wil justitieminister confronteren met verklaringen
17 Aug 2016, 13:24
foto


Advocaat Raoul Lobo heeft dinsdag tijdens de rechtszitting meegedeeld dat hij overweegt om minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie in de rechtszaal te confronteren met haar verklaring. Zij heeft volgens de raadsman van Romano Meriba meineed gepleegd.

Lobo vroeg zich af hoeveel waarde er gehecht kan worden aan de verklaring van de bewindsvrouw. Hij vindt dat het Openbaar Ministerie de minister had moeten confronteren met haar verklaring. Kantonrechter Rewita Chatterpal herinnerde de raadsman eraan dat hij ook getuigen mag opgeven.

Van Dijk-Silos zou tijdens een interview in de media gezegd hebben dat zij van te voren op de hoogte was van de beroving van een ondernemer die op 9 november vorig jaar zou plaatsvinden. Op de rechtszitting verklaarde zij dat zij Meriba niet kent en pas in de beklaagdenbank had gezien.

De justitieminister getuigde in de rechtszaal. Zij merkte op dat justitie stappen van misdadigers nagaat en deze oppakt. Maar, ze zou geen specifieke uitspraken gedaan hebben over de berovingszaak van die bewuste dag. Daarnaast is ze als minister niet betrokken bij operaties van de politie. Romano Meriba wordt samen met Anthony C., Ruben S. en Errol S. verdacht wordt van de betrokkenheid van de beroving op een ondernemer.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May