Medeverdachte Meriba-zaak bekent bellen uit cellenhuis
17 Aug 2016, 08:55
foto


Errol S. (41) heeft op de rechtszitting van dinsdag verklaard dat hij vanuit het cellenhuis met een mobiele telefoon gebeld had naar de medeverdachte Anthony C. Dit contact had hij vóór 27 juli. De verdachte legde kantonrechter Rewita Chatterpal uit dat alle cellenhuizen ten minste over één mobiele telefoon beschikken waarmee er kan worden gebeld. Hij werd soms ook teruggebeld door Anthony C. Samen met Anthony C. (55), Romano Meriba (32) en Ruben S. (39) wordt Errol S. verdacht van het beroven van een ondernemer op 9 november vorig jaar.

Volgens Errol S. hield Anthony C. hem voor dat ze Meriba eruit moesten halen, maar dat hij ervoor koos om de waarheid te spreken. Hij heeft Meriba niet bezwaard, maar slechts de waarheid gesproken. Ook zou hij niet van tevoren hebben afgestemd om zijn verklaringen af te leggen. Zijn verklaring bij de rechter-commissaris berust ook op waarheid, beweerde de verdachte. Volgens Anthony C. belde Errol S. hem op om hem uit te leggen wat hij zou moeten verklaren. Dit heeft volgens Anthony C. ervoor gezorgd dat hun verklaringen bij de rechter-commissaris niet veel verschillen van elkaar.

Anthony C. verklaarde dat hij bezwarende verklaringen tegen Meriba had afgelegd. Hij dacht dat Meriba hem verraden had. Ook vindt hij het erg dat Melvin Tob en Siegmund Struiken, twee kleine ‘gabbertjes’ omgekomen zijn. Volgens hem is hij een kleine ‘vis’ zonder een vermogen om zaken te bewerkstelligen. Meriba verklaarde dat Errol S. samen met een zekere Leroy die ‘Kuiken’ genoemd wordt, het feit had begaan. Volgens de verdachte had hij geen afspraak met 'Kuiken'. “Ik heb nooit een kuiken gezien laat staan een kip”, meende Errol S. Hij wordt bijgestaan door raadsman Oscar Koulen.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May