Schoten gelost op inzittenden personenauto
16 Aug 2016, 18:43
foto


Een autobestuurder en een mede-inzittende hebben schotverwondingen opgelopen in de borststreek. Volgens het onderzoek van de politie Rijsdijk reed de autobestuurder met drie mede inzittenden over de Indira Gandhiweg. Zij kwamen van Zanderij en gingen richting Lelydorp.

Ter hoogte van de Kopieweg was er zondag een filevorming. Een busje haalde de file in en wilde invoegen voor het voertuig van de slachtoffers. Aangezien de ruimte het niet toeliet stopte het busje naast het andere voertuig. De bijrijder van het busje klapte de autobestuurder van het andere voertuig in het gezicht. Hij loste vervolgens met een vuistvuurwapen drie schoten op de personenauto.

Uit paniek trok de autobestuurder op. Door die manoeuvre kwam de schutter klem te zitten tussen beide voertuigen. Het vermoeden bestaat dat hij letsels heeft opgelopen aan een van zijn benen. De personenauto kwam ook in botsing met het busje. De schutter stapte in, waarna de bestuurder van de autobus terugkeerde en richting Zanderij reed.

Per ambulance werden de gewonden vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling zijn ze heengezonden. Het voertuig heeft twee kogelinslagen en heeft schade opgelopen. Hangende het onderzoek is de auto door de afdeling Forensische Opsporing in beslag genomen, meldt de politie Public Relations.

Van de bestuurder van de autobus en de schutter ontbreekt elk spoor. De recherche van Regio Midden werkt aan hun opsporing.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May