Geerlings: Parmessar gaat niet schotvrij
15 Aug 2016, 15:32
foto
EBS-vakbondsvoorzitter Steve Geerlings. (Foto: Raoul Lith)


Steve Geerlings, voorzitter van OWOS, de bond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), zegt in gesprek met journalisten dat algemeen directeur Rabin Parmessar ook achter de verhoging van SRD 500 stond. Hij vindt het niet correct dat het erop lijkt alsof raadsadviseur Ramon Abrahams en president-commissaris Patrick Peneux geen goed werk hebben verricht, benadrukt Geerlings in gesprek met journalisten.

Geerlings legt uit dat er een verschil in opvatting was de wijze waarop de SRD 500 zou worden uitbetaald en doorgerekend moest worden. "De SRD 500 was ook bekend bij de heer Parmessar. Het moet niet lijken alsof die twee heren geen goed werk hebben verricht en dan komt meneer Parmessar schotvrij. Wij moeten eerlijk zijn. Meneer Parmessar was op de hoogte, alleen de doorwerking, daar waren wij mee bezig," legt de vakbondsleider uit.

Over de hoge schuld van EBS van SRD 1,5 miljard volgens de brief van president Desi Bouterse, zegt Geerlings dat aan de onderhandelingstafel de directieleden weten tot hoever ze kunnen gaan, wat het bedrijf in feite kan dragen. De stafleden van het bedrijf hebben ingeleverd. Mensen met lage salarissen van SRD 1600 per maand, die groep wil de vakbond optrekken. Daarom is gegaan voor een bedrag van SRD 500 voor iedereen.

"Als u gaat kijken wat de overige staatsbedrijven hebben gehad, hebben ze meer gehad dan de EBS'ers. Als u dat gaat uitgooien procentueel, dan is het 10 tot 11 procent, dichtbij de 12 procent," stelt Geerlings. Over de kritiek van de samenleving op EBS, voert de vakbondsleider aan dat het onjuist is dat er gesteld is dat het bedrijf fouten heeft gemaakt. Er is gewerkt op basis van opdrachten van Natuurlijke Hulpbronnen. Geerlings deelt mee dat hij al dertig jaar werkt bij EBS. Het ging om een bedrijf dat winst maakte. De politiek heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf in deze situatie met schuld is beland. Geerlings blijft erbij dat er een principe-akkoord is getekend tussen de vakbond en de directie. Het bestuur zet zich in voor uitvoering hiervan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May