EBS-werknemers hervatten werk na gesprek met bestuur
15 Aug 2016, 11:53
foto
Steve Geerlings, voorzitter van de bond bij de EBS. (Foto: Raoul Lith)


Werknemers van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) hebben vanmorgen aan de Saramaccastraat, Ogane en het hoofdkantoor het werk neergelegd. Steve Geerlings, voorzitter van de OWOS, de bond bij EBS heeft met de werknemers gesproken. De mensen waren behoorlijk verhit omdat vandaag uiterlijk de lumpsum van SRD 1500 moest worden betaald. De werkers is voorgehouden dat er morgen een gesprek is met president Desi Bouterse. Uit egard voor de president is besloten het werk te hervatten.

"Wij wachten morgen het gesprek af met de president," deelt Geerlings mee. Woensdag tegen 7.00 uur komt de bond weer bijeen om de medewerkers mee te delen wat het resultaat is van het gesprek met de president. Op een vraag van Starnieuws over de brief van de president, waarin wordt gevraagd om de collectieve arbeidsovereenkomst aan te houden tot volgend jaar, antwoordt Geerlings dat ook geluisterd moet worden naar de werknemers. Het misnoegen van het personeel zal ook kenbaar gemaakt worden aan het staatshoofd.

De medewerkers vinden dat diverse staatsbedrijven aanpassingen hebben gekregen. Iedereen focust zich alleen op de EBS. Als niemand in aanmerking zou komen voor verhogingen, zouden de werknemers niet zo boos zijn. Geerlings voert aan dat alles duurder is geworden. De werknemers moeten ook schoolgeld betalen en spullen kopen voor hun kinderen. Er was gerekend op het geld, vandaar dat de leden behoorlijk verhit zijn, legt de vakbondsleider uit.

Geerlings zegt dat met overleg een oplossing gezocht zal worden, waarbij rekening wordt gehouden met het belang van het land én de werknemers. De vakbondsleider haalt aan dat de bond zijn verantwoordelijk kent naar de samenleving. De medewerkers zijn weer aan het werk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May