Enorme ravage na springen SWM-buis Gemenelandsweg
15 Aug 2016, 00:38
foto
Werknemers van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij bezig met opheffen van de breuk. (Foto's: Ala-D Media)


Het heeft meer dan zeven uren geduurd om het hoofd te bieden aan een 12 duim buis van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) die gesprongen was op de hoek van de Gemenelandsweg en de Johan Adolf Pengelstraat. "De medewerkers hebben keihard gewerkt om te duiken in het gat om de buis te kunnen repareren," zegt directeur Marlon Oosterling om commentaar gevraagd.

Oosterling merkt op dat het kan gebeuren dat een buis springt. Dit is niet van te voren te voorzien. Er is enorm veel drinkwater verspild. Het water stroomde over diverse straten in de omgeving. Gespecialiseerd personeel is kort na de melding omstreeks half zes zondag naar de plek gegaan. Als eerste wordt eraan gewerkt om de waterverspilling te stoppen, legt Oosterling uit.

De SWM-directeur deelt mee dat het om een buis gaat die water transporteert naar Beni's Park en Kwatta. Als zo een buis springt, zijn de schade en ravage erg groot. De mensen in de omgeving hebben ook verminderde waterdruk ervaren, vooral wie geen hydrofoor heeft. Een paar minuten voor middernacht waren de SWM-medewerkers eindelijk klaar met het werk. "Zij hebben zich enorm ingezet om de zware klus te klaren," zegt de SWM-directeur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May