'Papping' in de kraag gegrepen voor oplichting
13 Aug 2016, 20:05
foto


Het is de politie gelukt om Romeo T., alias 'Papping' (45), aan te houden voor oplichting. Hij had een 71-jarige man opgelicht in april. Volgens de aangever is de verdachte bekend onder de bewoners van Lelydorp. Hij hield de mensen voor dat hij bij de Nederlandse ambassade werkte. Romeo T. wist dat de bejaarde man in Nederland heeft gewoond. Hij gaf hem aan dat hij euro 31.000 van de Nederlandse ambassade moest ontvangen.

De aangever moest hem vooraf SRD 700 geven voor het betalen van zegelkosten. De man gaf hem SRD 100. Het saldo van SRD 600 haalde de aangever, samen met Papping, met een taxi op bij een zus van de aangever. Van daaruit pakten ze een andere taxi om naar de ambassade te gaan. Onderweg vroeg hij de taxichauffeur te stoppen om zegels te kopen. Romeo T. stapte uit en keerde niet terug. Toen de man door had dat hij is beetgenomen door de verdachte, deed hij aangifte bij de politie. De verdachte wist zich uit handen van de politie te houden.

De benadeelde gaf niet op en bleef uitkijken naar de oplichter tot dat hij hem zag. Toen hij zeker wist waar Romeo T. zich ophield, speelde hij de informatie door aan de politie. Op camerabeelden is duidelijk te zien dat de verdachte zich in de directe omgeving van een winkel op Lelydorp ophield. Het is de politie gelukt om de verdachte op 11 augustus aan te houden. Hij ontkent het strafbare feit te hebben gepleegd. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte gearresteerd.

Het vermoeden bestaat dat Romeo T. meerdere slachtoffers moet hebben gemaakt. De politie Public Relations vraagt slachtoffers om alsnog aangifte te deon bij de politie van Lelydorp.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May