Gail Eijk: Clinton Kaersenhout was een bijzonder mens
13 Aug 2016, 00:42
foto
Clinton Kaersenhout. Geboren: 3-9-1974, overleden 12-8-2016.


“We hebben een bijzonder mens verloren vrijdag. Clinnie had zijn hart op de juiste plek, had heel veel talenten, een hele goede vriend. Hij heeft genoten van het leven...,” vertelt Gail Eijk over Clinton Kaersenhout. De veelzijdige artiest, het meest bekend van Suripop en top theaterstukken, is vrijdag overleden in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Eijk was een van zijn beste vrienden.

De familie en ‘close friends’ zijn kapot. Gail is met de familie gebleven, totdat het lichaam van Clint is weggedragen. “We wisten wel dat het zo zou aflopen maar het komt nog steeds als een schok. We hebben op een wonder gehoopt, maar het mocht niet baten, het doet zo pijn.” Kaersenhout is een hele tijd ziek geweest. Hij heeft twee weken in het ziekenhuis gelegen.

“Clinnie was zeer creatief. Hij had echt een aparte kijk op de wereld. Hij werd daardoor ook niet altijd begrepen, maar een goede vriend is hij altijd gebleven,” zegt Gail. “Hij was van die vriend met wie je veel kon doen maar ook flinke ruzie kon maken. Hij zei dan altijd “ik hou van je hoor. Altijd. En zelfs jij kan daar niks aan doen.” Ja, dan blijf je toch niet lang boos op hem,” snikt Gail bij de herinnering. “Voor ik hem leerde kennen, was hij mijn idool geweest. Hij is een van de mensen die mij gestimuleerd heeft om televisie te gaan doen en om liederen voor Suripop te componeren.”

Kearsenhout heeft vele rollen vervuld in theater en film. Voor Suripop heeft hij de nummers Ik had het moeten weten, Aku Cinta Padamu, Sori mi na pasi vertolkt. Voor het lied A Special Friend, een compositie van Gail heeft hij samen met Ngina Devis de vocals gedaan. “Het lied heb ik geschreven voor al mijn goede vrienden in het bijzonder voor hem,” geeft Gail aan. “Ik vind het zelf een van mijn betere werken. Toen ik bezig was het te schrijven grapte hij ‘wanneer je dood ben zal ik het komen zingen op de begrafenis.’ Kijk hoe anders zaken nu gaan.”

“Clinton heeft genoten van het leven, hij heeft het onderste uit de kan gehaald van wat het leven betreft. Een ware vriend, iemand die niet bang was om je te wijzen dat hij van je hield. Een bijzonder mens is heengegaan. Nu moeten we sterk zijn voor zijn familie, vooral voor zijn dochter.” Sarai heeft een dag eerder haar vijftiende jaardag gevierd. Haar moeder Thea Valk, is drie jaar geleden overleden. Valk is de componist van het lied Sori Mi Na Pasi geweest. Kaersenhout zou op 3 september 42 jaar worden.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May