DA'91 en vakbondsleider Dwarka strijken plooien glad
12 Aug 2016, 22:38
foto


Een gesprek tussen DA’91 en de SPA en vakbondsleider Dayanand Dwarka heeft er toe geleid dat de plooien tussen partijen zijn gladgestreken. De ontmoeting heeft plaatsgevonden naar aanleiding van een reactie van Dwarka die voorzitter is van de vakbond bij de Food and Agricultural Industries (FAI) afdeling Nickerie, op een politiek verslag van DA’91.

In het verslag van de politieke partij waren de gevoelens van de achterban van DA’91 verwoord. DA’91 en de SPA zijn een politiek partnerschap aangegaan en trekken ook als zodanig op. In een gezamenlijke verklaring zeggen partijen dat het politieke partnerschap en de vakbond bij FAI beseffen dat een communicatiestoornis nimmer mag leiden tot barsten in de goede verstandhouding in de relatie tussen de SPA, DA’91 en de vakbond FAI in het bijzonder en de vakbeweging in haar geheel.

DA’91 stelt dat zij in haar verslag van haar regulier bezoek aan Nickerie geen persoonlijke aanval heeft gedaan op de vakbondsleider. Dwarka heeft op zijn beurt verzekerd dat zijn reactie ook niet als zodanig moet worden opgevat. “De uitgangspunten vanuit de politiek en de vakbond zijn in het gesprek verduidelijkt en is er wederzijds begrip weergegeven voor wat een bepaalde groep arbeiders nog zou kunnen ervaren in tegenstelling tot wat de vakbond door strijd en met voldoening aan de wet heeft bewerkstelligd.”

In de verklaring staat verder dat bij beide partijen centraal staat dat ze strijden voor rechtvaardigheid, gendergelijkheid, recht en duurzame ontwikkeling met behoud en vermeerdering van arbeidsplaatsen. “Hierbij wordt steeds gezocht naar een gezonde balans tussen de belangen van de arbeiders en van het bedrijf.” Het politieke partnerschap en de vakbond FAI hebben afgesproken dat het algemeen belang vereist dat zij in solidariteit zullen blijven eisen dat de regering Bouterse zich aan haar verplichting het Decent Work Country Programme Suriname houdt, waarin wordt gestreefd naar verbetering van de arbeidsomstandigheden van werkers. “ De regering moet het vernietigend financieel-economische beleid onmiddellijk stoppen, want het zijn die arbeiders, ondernemers, vrouwen en jongeren c.q het totale Surinaamse volk, dat hierdoor dagelijks verarmd en geen perspectief meer geboden wordt op welzijn en welvaart.”

Bij de ontmoeting gisteren waren aanwezig de voorzitters van DA’91, de SPA en C-47 leden van het presidium en de partijraad van DA’91 en FAI-vakbondsman Dwarka.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May