Jogi: Regering misleidt met onderhandse gunning Dalian
12 Aug 2016, 04:44
foto
Assembleelid Mahinder Jogi zwaait met een resolutie. Hij vindt dat de regering misleidend bezig is met een onderhandse gunning aan Dalian. (Foto: Raoul Lith)


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vindt het absoluut niet kunnen dat de regering Dalian een onderhandse gunning heeft gegeven voor US$ 235 miljoen. Dit is omgerekend SRD 1,7 miljard, stelde het Assembleelid donderdag in De Nationale Assemblee. Hij vroeg zich af welke prioriteiten de regering stelt. Waarom moet er nu zoveel geld uitgetrokken worden voor asfalteren van wegen, terwijl ziekenhuizen het hoofd niet boven water kunnen houden?

Jogi voerde aan dat niet in de begroting van 2016 en ook niet in de ingediende suppletoire begroting opgenomen is dat er US$ 235 miljoen opgebracht wordt voor Openbare Werken voor wegen. Terwijl de regering huilt over hoe slecht het gaat met de grondstoffen en de douanekoers loslaat, de brandstofprijs verhoogt, wordt zoveel geld onderhands gegund aan Dalian en Surinaamse ondernemers worden er niet bij betrokken, voerde de politicus aan.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën legde uit dat het gaat om concessionele lening van China, tegen zeer soepele voorwaarden. Vorige regeringen hebben ook zo projecten met Dalian uitgevoerd. Hoefdraad zei dat deze kwestie reeds drie jaar in discussie is geweest. De minister zei dat de overeenkomst nog niet getekend is. Het geld is ook nog niet getrokken, daarom is het niet op de begroting.

Jogi stelde dat de regering misleidend bezig is. In de resolutie is niet aangegeven dat het om een lening gaat. Hoefdraad kan meegaan dat aangegeven moet worden dat het een concessionele lening is van China aan Suriname via het Dalian IV-project.

U kunt de afwijkingsresolutie hier downloaden.
pdf-icon.gif Resolutie_Dalian.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May