NPS-voorzitter: De rek is er helemaal uit
11 Aug 2016, 11:00
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland


Met de verhoging van de brandstofprijs en de marktconforme koers voor douanetarieven, zal het volk verder verarmen. De rek zit er helemaal uit. Gregory Rusland, voorzitter van de NPS, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws zich ernstig zorgen te maken over de positie van de bevolking in totaliteit en in het bijzonder de kleine man of vrouw. "We hadden aangegeven dat door het gevoerde beleid in de afgelopen zes jaren en door de overeenkomst met het IMF meer maatregelen te verwachten waren. Die worden nu getroffen, met ernstige gevolgen voor het land."

De regering geeft aan dat de prijzen van basisgoederen gehandhaafd zullen worden, maar door de verhogingen van de olie en importkosten op overige producten wordt het leven van alle dag weer een flink stuk duurder. Als de transportprijzen stijgen, heeft deze effect op alle prijzen, ook van basisgoederen, in de winkels. Eerder is de samenleving al geconfronteerd met verhogingen bij de EBS en SWM, terwijl men aangeeft dat er nog meer verhogingen voor de stroomvoorziening komen, voert Rusland aan. Hij geeft aan dat de importen reeds drastisch teruggelopen waren door verminderde koopkracht en die zullen nu zelfs verder afnemen. Het gevolg zal zijn dat de rekken in de winkels leger zullen zijn omdat het volk nu nog minder zal kunnen kopen.

Rusland zegt dat tijdens zijn bezoek de vorige week aan het winkelcentrum in Paramaribo gebleken is dat bedrijven reeds grote delen van hun personeel naar huis hebben moeten sturen. Importbedrijven sluiten hun deuren om zich te beraden over de ontstane situatie. De werkgelegenheid zal dus verder afnemen. "We vrezen voor de komende situatie omdat we ook de taferelen zien bij Venezuela waar de armoede ernstige vormen heeft aangenomen."

De NPS-voorzitter vindt het verschrikkelijk dat "wij zover teruggevallen zijn door vooral het beleid van de huidige regering. Wij als samenleving zullen nu naar de survival mode moeten schakelen om nog te redden wat er te redden valt. De NPS zal haar structuren in spoedvergadering horen op zaterdag om 19.00 uur."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May